Feeling Pijnvrij!


PIJN!


Pijn is er in vele vormen, maar het is altijd vervelend. Pijn is altijd een teken dat er iets gaande is in het lichaam, het is een signaal waar je naar mag of eigenlijk misschien zelfs wel móet luisteren.
De veel voorkomende klachten in mijn praktijk die ik zie zijn:

 • Fibromyalgie
  Dit wordt ook wel 'weke delen reuma' genoemd. Mensen die deze diagnose hebben ervaren altijd pijn in hun gehele lichaam. Pijn die zich regelmatig verplaatst en pijn die goed reageert op warmte en ontspanning. Doorgaans gaat een intense vermoeidheid (CVS, chronisch vermoeidheid syndroom) samen met deze diagnose. 
  Spontane uitjes of activiteiten ondernemen triggert de pijn en de vermoeidheid en vaak hebben deze mensen een aantal dagen nodig om bij te komen van zulke dagen. 
 • Hoofdpijn/migraine
  Als je dagelijks hoofdpijn hebt of eens of meerdere keren per maand migraine hebt zou je er bijna gewend aan raken, maar heel vaak belemmerd het je enorm, immers; je hoofd is je centrum van je lichaam. Zeker mensen met migraine laten veel dingen in het leven omdat bijvoorbeeld bepaalde voedingsstoffen of gebeurtenissen een migraine aanval triggeren.
 • Schouder/nekpijn ('Frozen shoulder')
  Altijd die zeurende, soms stekende, pijn in je nek of schouder. Je hoofd of schouder letterlijk niet goed kunnen draaien (of omhoog meer krijgen) of bewegen omdat het helemaal vast zit. Draag jij de wereld op je schouders? Wat neem jij allemaal op je nek?
 • Rugpijn / hernia(s)
  Rugpijn bij het opstaan uit bed of stoel, niet (goed) kunnen bukken, niet (goed) meer kunnen tillen, niet (meer) kunnen spelen met (klein)kinderen etc. Rugpijn of hernia's beperkt enorm en kost veel energie. 
 • Tinnitus (oorsuizen)
  Een eindeloos irritante en storende piep in je oor. Vooral wanneer je je boos, geïrriteerd of teveel hebt gedaan wordt deze piep erger. 
 • PDS (Prikkelbare Darm Syndroom, of ziekte van crohn)
  Darmklachten; buikpijn, niet naar de wc kunnen of teveel moeten gaan. Heel beperkend in het dagelijks leven, want veel mensen die dit hebben willen graag de zekerheid dat er een wc in de buurt is. Niet echt ideaal als je spontaan eens een dagje weg wil of graag op vakantie gaat en dit soort dingen niet goed meer kan. Vaak treden klachten al pijn 's  nachts op, waardoor het slapen wordt verstoord met vermoeidheid tot gevolg. 
  Vaak treden klachten meer of extra op wanneer er veel spanning/stress is.
 • Auto immuunaandoeningen (reuma, SLE)
  Auto immuunaandoeningen zijn zeer uiteenlopend.
  Als voorbeeld; Reuma, chronische ontstekingen aan de gewrichten met vergroeiingen tot gevolg, wat maakt dat er veel pijn in het lichaam is en het beperkt in het dagelijks leven. Niet meer kunnen doen wat je altijd deed, steeds meer beperkt raken etc..

Je hebt al van alles geprobeerd?

Zeer waarschijnlijk ben je met deze klachten al overal geweest, maar heb je niet het idee dat er naar je wordt geluisterd of dat je wordt begrepen? Dat in dat ene half uurtje dat je wordt of bent behandeld in de reguliere zorg niet is wat jij écht nodig hebt? 

Lees dan vooral even verder, want ik heb een totaal andere werkwijze dan behandelen in een half uur of een uur.

 

Wat maakt het werken met mij anders?

Binnen het aangeboden behandeltraject "Feeling Pijnvrij!" wordt er gewerkt met/aan de relatie tussen body & mind. Dat wil zeggen; Er is zowel aandacht voor het mentale aspect én voor het fysieke aspect. 

Wanneer we lang genoeg stressfactoren in ons leven, die heel vaak al in de kindertijd ontstaan, blijven onderhouden uit zich dat vroeg of laat in lichamelijke (chronische) (pijn) klachten. Veelal zijn de (onbewuste!) emoties zoals, woede, verdriet en angst dé redenen waarom er fysieke pijn is ontstaan.

Het altijd leven in de overlevingsstand; vechten voor wat je waard bent, vroeg op eigen benen moeten staan, altijd het gevoel je te moeten bewijzen, altijd hard lopen en alles doen voor een ander in de hoop die waardering terug te krijgen etc..

Wist je trouwens dat ik zelf bijna 20 jaar lang met migraine hebt rondgelopen? Waarvan de laatste jaren bijna maandelijks 2-3 dagen plat in bed omdat ik niet meer kon functioneren? Zware medicatie moest gebruiken omdat ik het anders niet redde?
Doordat ik dit behandeltraject zelf heb doorlopen en met alle tips en trucs aan de slag ben gegaan ben ik voor 90% van mijn migraine af. Soms heb ik nog wel eens hoofdpijn en dat duurt soms nog 2 dagen, maar vaak kan ik dit af met een paracetamol en ik blijf functioneren en hoef niet meer plat in bed blijven, maar nog belangrijker: ik hoef er geen rekening meer mee te houden in mijn leven. Want de migraine domineerde behoorlijk waardoor ik steeds meer dingen niet meer durfde te plannen of te gaan doen uit angst dat ik migraine had of ging krijgen. 

 

Meestal zorgt het zelfhelend vermogen van het lichaam dat er snel genezing plaats vind en de pijn verdwijnt. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen waarbij dit mechanisme niet (meer) goed werkt. Vaak heeft dit meerdere oorzaken en de mensen die chronische pijn hebben en/of (auto immuun) aandoeningen hebben, zullen zich zeer waarschijnlijk herkennen in (een aantal van) onderstaande punten:

 • Perfectionistisch zijn
 • Overal controle op willen hebben
 • Zorgzaam zijn en/of 'pleasen'
 • (Hoog) sensitief/erg gevoelig zijn
 • Geen 'nee' kunnen zeggen
 • In de overlevingsmodus zijn

Hoe ziet het Pijnvrij traject eruit?
Het behandeltraject is een traject wat tussen de 7 en 12 weken duurt en waarin je inspirerende en motiveren opdrachten krijgt waarmee je weer leert zelf de regie over je gezondheid te krijgen. Vaak helpen deze opdrachten je al grotendeels van je klachten af voordat we halverwege het behandeltraject zijn.

In het traject hebben we een aantal momenten dat we elkaar zien. Afhankelijk van de klachten en jouw persoonlijke verhaal adviseer ik tussen de 3 en de 5 sessies. Deze zijn ongeveer om de 2 of 3 weken welke we samen in overleg inplannen.
Het programma bestaat uit zowel korte sessies die ongeveer 2 uur duren en een lange sessie van één gehele dag. Tijdens alle sessie werken we 1 op 1 en is er dus alle ruimte en veiligheid voor het delen van jouw ervaring en gevoel.

 

De investering naar een leven zonder pijn, wat is dat jou waard?
Aangezien elk traject speciaal op maat wordt gemaakt naar jouw behoeften om je naar een pijnvrij leven te begeleiden ontvang je na onze kennismaking een definitieve prijs voor het aangaan van het traject. Als richtlijn kan ik wel aangeven dat de investering voor het traject tussen de € 1747,- en € 1999,- incl BTW zal liggen. Het is mogelijk om het traject in 3 deelbetalingen te voldoen.

Wat levert het traject jou op?:

 • Je bent 80 - 100% pijnvrij, zodat je weer kunt gaan doen wat je altijd hebt willen doen.
 • Je ervaart meer energie
 • Een aantal weken persoonlijke coaching door mij waarbij je alle ruimte hebt voor het delen van jouw verhaal, ervaringen en en vragen kan stellen over het bevorderen van jou gezondheid/herstel.
 • Je hoeft niet meer na te denken over dagjes weg of andere activiteiten om daarna dagen bij te moeten komen
 • Je zal altijd kunnen spelen met je (klein)kinderen
 • Je staat voor wie je bent en wie je wilt zijn
 • Je geeft je grenzen aan en kan 'nee' zeggen zonder schuldgevoel
 • Je weet wat je waard bent
 • Je hebt eindelijk die gezondere levensstijl

Dit bijzondere traject en de manier waarop ik werk wordt in Nederland slechts door een aantal therapeuten gedaan. 

Wil je meer weten over hoe ik jou kan begeleiden naar een pijnvrij leven? Neem dan contact met mij op!