Wie ben ik...


Mijn naam is Eline Dominicus en ben geboren in 1981.
Het heeft even geduurd voor ik antwoord had op de vraag: 'Wat wil je later worden als je groot bent?'. Het antwoord is: therapeut en levens/pijnvrijcoach!

Ontstaan vanuit mijn interesse in de meer complementaire beroepen. Beroepen die prima naast de reguliere geneeskunde kunnen bestaan of kunnen aanvullen en als doel hebben dat de patiënt of cliënt centraal staat. 

Omdat ik zelf ervaring had opgedaan in de reguliere zorg met hoe weinig tijd er is voor ons als mens en we vaak alleen maar worden gezien als patiënt of iemand met een klacht wilde ik dat graag anders doen in mijn praktijk.
Een mens dient, naar mijn mening, gezien te worden als de gehele mens, als persoon, en niet enkel vanuit een klacht of aandoening. Op holistische wijze dus. Omdat je enkel dan het totaalplaatje ziet en op die manier bij de bron kan komen en iemand kan laten begrijpen waarom hij/zij de pijn of aandoening heeft.
Graag werk ik samen met anderen om/voor kennisdeling, ervaringen uit te wisselen en samen sterk te staan met de diepe wens/behoefte om op deze manier veel mensen te kunnen helpen.

Inmiddels heb ik al de nodige studies en cursussen afgerond en voor de toekomst staan er nog een aantal op het wensenlijstje.
De volgende diploma's en certificaten zijn behaald:

  • Medische Basiskennis (Con Amore)
  • Anatomie & fysiologie (Sepia Opleidingen)
  • Klassieke /sport massage (Sepia Opleidingen)
  • Sportverzorging (Sepia Opleidingen)
  • Massagetherapie (hierin zit o.a. bindweefselmassage en mobilisatietechnieken) (MYOS Opleidingen)
  • Manuele Lymfedrainage (MLD) deel 1 (MYOS Opleidingen)
  • Medical Tape Concept/lymfe tapen (MYOS Opleidingen/ Sepia Opleidingen)
  • Trigger Needling Concept (Dry Needling) (MYOS Opleidingen)
  • Triggerpoint Reset Methode (Tim van Orsouw)

Buitenom dit rijtje opleidingen en trainingen blijf ik altijd bezig om mijn kennis te vergroten. De reden dat ik altijd honger heb naar meer kennis heeft te maken met persoonlijke ontwikkeling; door nieuwe dingen te leren groei ik als persoon, welke ik weer inzet in de praktijk.
Nieuwe kennis doe ik op door events te bezoeken, door boeken te lezen, door docu-films te kijken, door kennis uitwisseling met collega's te doen, door nieuwe trainingen/opleidingen te doen en vooral door open minded te blijven. 

 

Lees jij bovenstaande en ben je geïnteresseerd in mijn manier van werken en wil je een behandeling bij mij ervaren of wil je praten over samenwerking, kennisdeling etc.? Plan dan online een kennismakingsgesprek of afspraak voor een behandeling in.