Feeling Pijnvrij!


PIJN!


Pijn is er in vele vormen, maar het is altijd vervelend. Pijn is altijd een teken dat er iets gaande is in het lichaam, het is een signaal waar je naar mag of eigenlijk misschien zelfs wel móet luisteren.
De veel voorkomende klachten in mijn praktijk die ik zie en/of behandel zijn:

 • Hoofdpijn/migraine
  Als je dagelijks hoofdpijn hebt of eens of meerdere keren per maand migraine hebt zou je er bijna gewend aan raken, maar heel vaak belemmerd het je enorm, immers; je hoofd is je centrum van je lichaam. Zeker mensen met migraine laten veel dingen in het leven omdat bijvoorbeeld bepaalde voedingsstoffen of gebeurtenissen een migraine aanval triggeren. 
  Heb jij vaak een 'vol' hoofd of zit je veel in je hoofd? 
 • Burn out
  Wanneer je een burn out hebt, of hier tegenaan zit kun je allerlei klachten ervaren zoals o.a. 'hoge' adem of niet goed door kunnen ademen, duizeligheid, druk op je borst, uitstralende pijn naar je arm, nekklachten, hoofdpijn, (intense) vermoeidheid, angst/paniekaanvallen, gebrek aan concentratie etc. etc..
  Waar raak jij opgebrand van?
 • Onbegrepen pijn
  zoals bijv fibromyalgie, steeds wisselende pijnen, chronische vermoeidheid, angstig zijn, constant onrust hebben etc..

Je hebt al van alles geprobeerd?

Wanneer je al langere tijd pijn hebt, heb je al veel geprobeerd en ben je vaak al bij veel therapeuten en therapieën geweest, maar het heeft nog niet geresulteerd in een pijnvrij leven.

Wat er vaak gebeurd is dat fysieke klachten enkel vanuit het bewegingsapparaat (het lichaam) wordt bekeken én daarbij is vaak niet meer tijd dan 30 of max 60 minuten. 
Herkenbaar? Lees dan vooral even verder, want ik heb een totaal andere werkwijze dan behandelen in een half uur of een uur.

 

Wat maakt het werken met mij anders?
Binnen het aangeboden behandeltraject "Feeling Pijnvrij!" sta JIJ als persoon centraal: jouw lichamelijke klachten zijn namelijk bijna altijd een uiting vanuit mentale factoren.

Wanneer we lang genoeg stressfactoren in ons leven blijven onderhouden, die heel vaak al in de kindertijd ontstaan, kunnen we er eigenlijk op wachten dat het zich vroeg of laat in lichamelijke (chronische) (pijn) klachten uit. Eigenlijk altijd zijn de (onbewuste en onderdrukte!) emoties zoals, woede, verdriet en angst dé redenen waarom er fysieke pijn is ontstaan.

De cliënten die in mijn praktijk komen staan heel vaak al heel lang in de overlevingsstand; vechten voor wat je waard bent, vroeg op eigen benen moeten staan/volwassen moeten worden, altijd het gevoel je te moeten bewijzen, altijd hard lopen en alles doen voor een ander in de hoop die waardering terug te krijgen etc.. Dit hoeft overigens niet altijd! Sommige mensen hebben bijv. een geweldige jeugd gehad en hebben toch veel pijn klachten! Toch valt er ook dan veel winst te halen met het Feeling Pijnvrij! traject. 

Wist je trouwens dat ik zelf bijna 20 jaar lang met migraine hebt rondgelopen?

Waarvan de laatste jaren bijna maandelijks 2-3 dagen plat in bed omdat ik niet meer kon functioneren?

Zware medicatie moest gebruiken omdat ik het anders niet redde?
Doordat ik dit behandeltraject zelf heb doorlopen en met alle tips en trucs aan de slag ben gegaan ben ik voor 90% van mijn migraine af. Soms heb ik nog wel eens hoofdpijn en dat duurt soms nog 2 dagen, maar vaak kan ik dit af met een paracetamol, blijf  ik gewoon functioneren en hoef niet meer plat in bed blijven, maar nog belangrijker: ik hoef er geen rekening meer mee te houden in mijn leven! Want de migraine domineerde behoorlijk waardoor ik steeds meer dingen niet meer durfde te plannen of te gaan doen uit angst dat ik migraine had of ging krijgen. 

 

Meestal zorgt het zelfhelend vermogen van het lichaam dat er snel genezing plaats vind en de pijn verdwijnt. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen waarbij dit mechanisme niet (meer) goed werkt. Vaak heeft dit meerdere oorzaken en de mensen die chronische pijn hebben en/of (auto immuun) aandoeningen hebben, zullen zich zeer waarschijnlijk herkennen in (een aantal van) onderstaande punten:

 • Perfectionistisch zijn
 • Overal controle op willen hebben
 • Zorgzaam zijn en/of 'pleasen'
 • (Hoog) sensitief/erg gevoelig zijn
 • Geen 'nee' kunnen zeggen
 • In de overlevingsmodus zijn

Hoe ziet het Pijnvrij traject eruit?
Het behandeltraject is een traject wat tussen de 7 en 12 weken duurt en waarin je inspirerende en motiveren opdrachten krijgt waarmee je weer leert zelf de regie over je gezondheid te krijgen. Vaak helpen deze opdrachten je al grotendeels van je klachten af voordat we halverwege het behandeltraject zijn.

In het traject hebben we een aantal momenten dat we elkaar zien. Afhankelijk van de klachten en jouw persoonlijke verhaal adviseer ik tussen de 3 en de 5 sessies. Deze zijn ongeveer om de 2 of 3 weken welke we in overleg samen inplannen.
Het programma bestaat uit zowel korte sessies die ongeveer 2 uur duren en/of een lange(re) sessie van een halve of een gehele dag. Tijdens alle sessie werken we 1 op 1 en is er dus alle ruimte en veiligheid voor het delen van jouw ervaring en gevoel.
Vaak zijn deze sessies op locatie en als het even kan gaan we naar buiten, de natuur in.

 

De investering naar een leven zonder pijn, wat is dat jou waard?
Aangezien elk traject speciaal op maat wordt gemaakt naar jouw behoeften om je naar een pijnvrij leven te begeleiden ontvang je na onze kennismaking een definitieve prijs voor het aangaan van het traject. 

Wat levert het traject jou op?:

 • Je bent 80 - 100% pijnvrij, zodat je weer kunt gaan doen wat je altijd hebt willen doen.
 • Je ervaart meer energie
 • Een aantal weken persoonlijke coaching door mij waarbij je alle ruimte hebt voor het delen van jouw verhaal, ervaringen en en vragen kan stellen over het bevorderen van jouw gezondheid/herstel.
 • Je krijgt een Powertype test (deze bied ik aan middels een samenwerking) waarin heel duidelijk wordt waar jouw kwaliteiten liggen en hoe je deze in het dagelijks leven in kan zetten/kan gebruiken. (wordt door deelnemers altijd als heel waardevol ervaren!)
 • Je hoeft niet meer na te denken over dagjes weg of andere activiteiten om daarna dagen bij te moeten komen
 • Je staat voor wie je bent en wie je wilt zijn
 • Je geeft je grenzen aan en kan 'nee' zeggen zonder schuldgevoel
 • Je kunt eigenaarschap nemen over wat alleen van jou is en eigenaarschap van een ander ook bij de ander laten
 • Je weet wat je waard bent
 • Je kunt jezelf op 1 zetten
 • Je hebt eindelijk die gezondere levensstijl

Dit bijzondere traject en de manier waarop ik werk wordt in Nederland slechts door een aantal therapeuten gedaan. 

Wil je meer weten over hoe ik jou kan begeleiden naar een pijnvrij leven? Neem dan contact met mij op! Het kennismakingsgesprek is altijd kosteloos!